Nu har vi fått det slutliga beviset på att det är skillnad på folk och folk och orsaken till varför det är det, nämligen att det beror på vilka föräldrar man har samt titel.

Jag läste om ett möte som Jonas Sjöstedt (V) haft i en skolklass. Han pratade politik och efter fick eleverna ställa frågor. En tjej räckte upp handen och sa ”Min farbror dog.”

Det visade sig att hennes farbror var sjukskriven för hjärtbesvär. Och det vet väl alla, åtminstone på Försäkringskassan, att hjärtbesvär bara är pjosk. Tjejens farbror tvingades att börja jobba igen i stället för att gå hemma och leva på bidrag. Bidrag som egentligen är pengar från en försäkring. Men såna petitesser är väl inget att hänga upp sig på.

Efter några dagar dog elevens farbror – av att jobba med hjärtfel. Men litet svinn får man väl räkna med i dessa besparingstider.

Varför ska vi skämma bort svårt cancersjuka med att de får vara hemma och vara sjukskrivna, nej ut med dem så de får jobba till

det är dags att lägga ner dem i graven. Det blir billigare för skattebetalarna så.

Varför ska föräldrar till barn som nyligen avlidit genom olyckor eller sjukdomar få vara hemma och sörja när det blir mycket billigare för skattebetalarna om de nekas att vara hemma några dagar efter att deras barn omkommit. Ut och jobba bara!

Fast nu visar det sig att det finns åtminstone en situation där det är helt okey att inte jobba, nämligen otrohet. Om ens fru eller man är otrogen och blir avslöjad är det uppenbarligen helt i sin ordning att inkalla en vikarie som får sköta jobbet.

För hur ska man annars tolka det faktum att prinsessan Madeleine, som helt lever på bidrag, får avstå från att gå till jobbet utan att den borgerliga pressen använder krigsrubriker för att påtala hennes pjåskande. I stället skriver tidningarna om hur Vikkan får vikariera för Madeleine som tydligen fortfarande inte orkar gå till jobbet sedan hon blev brädad av en norska.

Det är skillnad på folk och folk!

AB, 1, 2, Jonas Sjöstedt, SvD, 1, 2, Exp, 1, 2, Dagen

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

9 Svar på “Skillnad på folk och fä”
 1. Ken skriver:

  ”Arbetslinjen” gäller än så länge i borgarnas Sverige.

 2. Kurt skriver:

  Man kanske skulle prova det, och bara skicka ett pressmeddelande i stället för att ringa och sjukanmäla sig hos försäkringskassan när man är sjuk?

 3. Sven Tycker skriver:

  Jomenvisst är det så att vi inte alla är lika. Vissa är lite mer lika än andra. Du har dragit samma slutsats som jag själv gjorde på min blogg i fredags. Madeleines tre veckors sjukskrivning pga att hon ”inte mår så bra” efter separationen hade garanterat inte godtagits av Försäkringskassan. Men jag håller inte riktigt med dig när du skriver: ”Och det vet väl alla, åtminstone på Försäkringskassan, att hjärtbesvär bara är pjosk.” Det är inte ”dom på Försäkringskassan” som tycker så, det är de regler som våra politiker beslutat om som är problemet. Efter mer än 33 år på Försäkringskassan (jag gav upp för några år sedan) vet jag hur personalen tänker. Men dom är också skyldiga att följa lagen.

 4. Lasse skriver:

  Sven:

  Visst, du har rätt. Det är borgerliga politiker som anser att sjuka bara är pjåskiga gnällspikar, inte de anställda på FS.

 5. Wunder skriver:

  Hmmm … undrar om hon har några karensdagar på apanaget?
  Och om sedan pappa får stå för de kommande veckorna … tills
  hon får 80% av maxbeloppet. Och innan dess så måste hon gå till
  farbror doktorn och få sjukintyg. Ett sjukintyg som underkänns av
  sjukkassan förståss.

  Jaja … man kan driva med eländet.

  Vore det inte rimligare att lägga ner kungahuset?

 6. Wunder skriver:

  Sven – ser nu ditt inlägg. Jo visst – att försäkringskassan underkänner sjukintyg är på politikernas befallning. Finns tydligen något som heter något så larvigt som ”arbetslinjen”. Undrar vilken illiterat politiker kom på det sjuka begreppet.

 7. Lasse skriver:

  Wunder:

  ”Vore det inte rimligare att lägga ner kungahuset?”

  Jovisst! Eller åtminstone se till att de behandlas lika som alla andra människor.

 8. kragom skriver:

  Nu ärdet väl så att Kungen betalar Madeleines ”Lön”? Och det finns ju fullt med excempel på vanliga människor som sjukskriver sig för att de känner sig ”nere” eller tar ett par dagars ledigt efter de har supit? Att direkt jämföra med en sjukling som på felaktiga grunder blir utförsäkrad visar bara på ett hat mot kungahuset.

 9. lars erik Bergqvist skriver:

  Lasse påstår saker som inte är sant.
  Madeleine har inte eget apanage.
  Att jämföra det så väsenskilda fallet med den påstådda tjejen,
  i en påstådd skolklass,
  nånstans i Sverige (Oseriös källangivelse) är smaklös och helt oriktig.
  Min fru jobbar på Försäkringskassan och numera är alla anställda handläggare vrålarga på sina högsta chefer.
  Jag lovar att deras häcklande i både FK tidningen samt i deras egen kör-revy på HK varit, Är, och kommer att vara som örfilar med spikförsedda handskar. Sällan har jag hört så hård internkritik mot sin högsta ledning.

  Sedan att jämföra detta ruskiga påstådda fall (det kanske är påhitt, det går ju inte att kolla), men jag skall höra med Jonas Sjöstedt nästa gång jag är uppe på lunch på (faktiskt dåliga) riksdagens lunchrestaurang. Rosenbads har alltid varit bättre, ja att jämföra detta med Prinsessan Madeleine är dåligt, ett lågvattenmärke.
  Jag vet många vänner o bekanta (vanliga knegare) som ringt sig sjuka vid hockey VM, FotbollVM, OS osv.
  Då går det bra va ??

  Sedan känner jag till flera bekanta som har blivit sjukskrivna för deppression vid liknande tillfällen.
  Hon får ju knappt vara ifred för elaka kommentarer och annat skit.
  Men om du själv råkade ut för nåt sånt skulle ingen ens bry sig om att vara svinaktig mot dig, eller hur !?

  Men med vilken rätt får du kasta skit på en annan medmänniska !?
  Vem har givit dig det mandatet !?

  Dessutom VET du överhuvudtaget vad som skett.
  Känner du familjen eller har du bara hört skvaller på stan.
  Om du känner familjen så kanske vi kan ses uppe på Slottet nån dag så du kan få visa att du verkligen VET vad du snackar så mycket om.

  Vad jag vet har vi inte träffats än vare sig på Stockholms slott, Tullgarns slott, Stenhammar, Stensund på jakt Solliden eller annorstädes.

  I så fall grabben hör av dig och presentera fakta, du har ju mitt mail !

  Man skall prata om vad man VET och inte påstå skit om vad man inte vet !

  ”Knegarn”

 10.  
Lämna ett svar

Please copy the string vpMLf9 to the field below: