Centerpartiet är partiet som alltid kommer försent. Vilket väl illustreras med gamle partiledaren Gunnar Hedlunds välbekanta slutsats: ”att vi inom Centern har alltid velat och kommer alltid att vela”, som ju i praktiken innebär att alltid komma sist.

På 30-talet var det vänstern som förstod vad nazismens framväxande skulle innebära. Det var vänstern som gick ut på gatorna i Tyskland och bekämpade nazisterna, vilket innebar att de första som sattes i koncentrationsläger var vänstersympatisörer.

Centerpartiet, dåvarande Bondeförbundet, var det parti i Sverige som tydligast tog ställning FÖR Hitler och nazismen. Man kan väl säga att det var partiledaren Olof Johansson som i samband med utbrytningen av Sjöbopartiet satte punkt för Centerpartiets nazistiska böjelser när han lovade att skaka ut de bruna lössen ur den gröna centerfanan. Men säker kan man inte vara.

Det Hedlundska velandet fortsatte när EU-omröstningen genomfördes. Då kunde man inte bestämma sig för om EU var bra eller dåligt vilket framgick tydligt av deras valaffischers budskap; Nja.

Numera vet vi inte ens riktigt vad Centern står i frågan om kärnkraften. De hoppas tydligen att det inte ska byggas fler kärnkraftverk trots att partiet numera gått med på att det vore okey om så sker.

Nu, sent omsider, anser Centerpartiet att det är dags att erkänna Palestina som egen stat. Detta får sägas vara en överraskning som heter duga. De är inte sist längre.

Ett parti som vägrar erkänna Palestina är Folkpartiet. Orsaken till denna vägran är att folkpartisterna anser att Hamas är ”terroristisk” enligt deras utrikespolitiske talesman Fredrik Malm.

Hans uppräkning av de frågor som måste lösas innan de kan tänka sig att erkänna Palestina som stat innebär i praktiken att det aldrig kan ske.

Folkpartiet vägrar att erkänna Palestina eftersom Hamas av västvärlden är att anse som terrorister. Hamas är terroriststämplat, säger Fredrik Malm (FP). Vilket visar hur viktigt det är med historiekunskaper.

Har Folkpartiet erkänt Sydafrika? Det landet styrs av ANC som av västvärlden varit terrorstämplat hur länge som helst. Sydafrikas president, terroristen Nelson Mandela togs inte bort från USA:s terrorlista förrän han fått Nobels fredspris.

Möjligtvis kan Centerpartiet nu kanske avancera i loppet och komma före Folkpartiet i mål. Det vore en sensation av rang om Centerpartiet inte längre kommer sist.

Lycka till!

./.

DN, 1, 2, 3, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, AB, 1, Exp, Dag, 1, SVT, Jinge, AraR, JW, ASD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Slut på velandet i Centerpartiet?”
  1. Ingvar Persson skriver:

    Folkpartiet vill naturligtvis inte erkänna Palestina eftersom Folkpartiet är judarnas parti framför andra i Sverige, och judarna känner naturligtvis rasmässig samhörighet med Israel. (Judar är förresten ett genetiskt begrepp som de odlar själva och som definieras av om deras mor själv tillhör denna grupp. Om en person är jude eller inte diskriminerar bland annat huruvida vederbörande tillåts invandra till Israel eller inte. ) Om man får gissa att många judar skaffat sig mycket bra ekonomi är det inte så långsökt att tänka sig att många av dem alternativt söker sig till moderaterna. Den moderate EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark är ordförande för Samfundet Sverige-Israel.

    Jag bedömer alltså att Folkpartiets och Moderaternas ovilja att erkänna Palestina beror på att det finns många judar i dessa partier.

  2. […] Håkan Juholt, Drevet, Högeralliansen, Politik, Mediekritik ab1 dn1 svt sr svd1 ex Läs gärna: lasse, 1, varghjärta, 1, lid soc Tags: Drevet, Håkan Juholt, Högeralliansen, Högersossarna, […]

  3. Johannes skriver:

    Det är i själva verket ett arabiskt folk, historiskt en del av det arabiska samhället, Kom ihåg att det inte funnits något Palestina som stat. Det var en del av Ottomanska riket. Palestinier finns inte

  4.  
Lämna ett svar

Please copy the string 301gLN to the field below: