Att Carl Bildt har en skruv lös torde inte vara okänt. Men nu är den inte bara lös, den har ramlat bort helt och hållet.

Bildt vill lösa krig med att folk ska gå på disco. Visst, kan man få alla soldater och generaler och galna politiker att gå på disco i stället för att kriga och skicka ut folk att skjuta varandra, så inte mig emot.

Om jag inte är helt felunderrättad så finns det discon i Washington. Inte har det hjälpt! Bildts vapendragare Bush borde kanske uppsöka ett disco i stället för Pentagon när det börjar rycka i avtryckarfingret. Har Bildt pratat med Bush om att han hellre borde gå på disco än skicka fler soldater till Irak?

Samtidigt säger sig Bildt vara övertygad om att konfliktlösning kan lösas med discotektillgången. Högsta musiken vinner, säger han i AB. Men då blir det säkert krig om vem som ska ha högsta musiken. Se där, disco kan orsaka krig!

Att vi har en utrikesminister som åker till Bryssel och menar att fred kan skapas med discotek gör mig orolig att resten av Europa ska se Sverige som något katten släpat in.

Samtidigt är jag osäker på om krogar och discon verkligen är rätta medicinen. Vi har ju haft ett och annat skottdrama med dödsoffer utanför svenska discotek.


Ur AB idag. Man tror knappt det är sant!

Vem kommer inte ihåg Stureplan? Där har det skjutits en del för att några inte blivit insläppta på disco.

Discotek kan alltså skapa krig, visserligen rätt lokala, men det torde inte hjälpa dem som blir dödade i krogkrigen. Vad har Bildt för lösning på det problemet? Nu får man ju inte ens röka en fredspipa på discot!

Carl Bildt kan ju börja med att öppna några tuffa discon i Sudan i stället för att leta olja.

Kan vi få en trovärdig utrikesminister i stället för det skämt till minister vi nu har i Arvfurstens palats? Om inte, lås dörren om Bildt och släng nyckeln i strömmen!


Läs mer om Bildts dansskola i E24

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

8 Svar på “Sluta skäm ut oss Bildt!”
 1. Matte skriver:

  Som jag förstår det aså var det Georgiens presidents idé till vilken Carl Bildt gav sitt fulla stöd. Du kan väl skicka lite förslag till dom istället och berätta hur man ska göra – så att det blir rätt och korrekt ?! De verkar behöva din hjälp!

 2. Lasse skriver:

  Matte:

  Tror du inte att de är informerade om att lösningen nedrustning? Fast det tjänar Bildt inga pengar på så den lösningen torde inte gå in i Bildts huvud.

 3. Kask skriver:

  Vi har hört tidigare ministrar försökt lösa problem med att uppmana pöbeln att sjunga ”We shall overcome” så det är väl någon slags musikalisk diplomati de tar till när inget annat funkar?
  Om detta lyckas, och det tror säkert Bildt, är han ju given för Nobells fredspris…

 4. Lasse skriver:

  Kask:

  I så fall får den norska Nobelkommitén läggas ner omgående.

 5. Lennart Regebro skriver:

  ”Nedrustning?” Problemet här är att övertyga dom som har vapnen om att den andra sidan inte är onda mördande löss som bör avrättas. Hur hade du tänkt dig att nedrusta dom? Nedrustning kräver att folk vill nedrusta. Frpgan är hur man får dom att vilja det, och ett av förslagen är att få folk från olika grupper att umgås och inse att den andra gruppen inte är onda.

  Discon alltså.

  Funkar det? Inte fan vet jag. Men det är då en betydligt rimligare idé är att säga ”nedrustning”. Det är ingefr som att säga ”Amen vadåm det är väl lätt att lösa konflikter. Det är bara att be folk att dom skall sluta skjuta varandra, så gör dom ju det bah!”

  Riktigt så enkelt är det nog inte, Lasse.

 6. Per skriver:

  Lasse får nog dela med sig av sitt kunnande till de här också, så de begriper att de bara gör sig löjliga… http://rightlivelihood.org/recip/2006/festival.htm

 7. Lasse skriver:

  Lennart:

  Vem har sagt att det är lätt? Inte jag, snarare tvärt om.

  De länder som satsar mest pengar på upprustning och vapenindustri är också de länder som är mest i krig. Se bara på USA, England osv. Dessutom sprider de sina vapen till länder utan egen vapentillverkningskapacitet.

  Hur många länder har USA, trots många diskotek, bombat sedan andra världskriget?

  Bildts förslag är pinsamt och barnsligt. Vi har orsak att skämmas som har en sån utrikesminister.

 8. Sophie skriver:

  påminner mig om Bushs lösning på irakkriget: ”vi får ju ta och snacka med dem, så att de skärper sig!”… det funkade ju så väldigt bra!
  Varför inte discon? det verkar väl roligare i alla fall…

 9.  
Lämna ett svar

Please copy the string oyjfLi to the field below: