Sverigedemokraten Martin Kinnunen är i rätten, åtalad för skattebrott som en följd av den så kallade järnrörsskandalen som tvingade SD:s riksdagsman Erik Almqvist att lämna riksdagen och därmed också sin plats vid den ekonomiska köttgrytan.

Förutsättningen för att Erik Almqvist (SD) frivilligt skulle gå med på att lämna sin riksdagsplats var att Sverigedemokraterna som parti kompenserade honom fullt ut för de pengar han skulle förlora på att lämna den folkvalda församlingen på Helgeansholmen.

Det gick givetvis bra, partiet är ju tämligen rikt men ändå ville man att Almqvist ekonomiska kompensation skulle kosta partiet så litet som möjligt. Exempelvis genom litet ekonomiska trick för att undvika skatt.

Erik Almqvist fick närmare fyra miljoner (3,7) från SD. Genom litet myglande med överföringar hit och dit mellan Sverigedemokraternas olika bolag, bland annat ett där Martin Kinnunen var ende styrelsemedlem, anser åklagaren i målet att staten gått miste om minst 1,5 miljoner kronor i utebliven skatt.

Nu återstår att se om Martin Kinnunen (SD) har bättre minne än Centerpartiets näringsminister Maud Olofsson (C) som lyckades medverka till nationen Sveriges sämsta affär någonsin med sitt köp att det Holländska kolbaserade energibolaget Nuon.

Den mygelaffären kostar svenska folket avsevärt mer än Sverigedemokraternas skattetricksande. Det blir så att säga seger för Centerpartiet med 40 miljarder mot 1,5 miljoner. Å andra sidan kanske det inte spelar någon större roll med tanke på att bägge partierna har mycket av sina rötter i samma ideologi.

Nu väntar vi bara på att se hur minnesmatchen i förmågan att komma ihåg vad som hände går? Vi kan nog anta att minnesforskarna som utredde den påstådde seriemördaren Tomas Quicks minne och som nog skulle gått i taket av lycka om de fått lägga sina forskningsanslag på att utreda Maud Olofssons (C) minnesförmåga ser utgången an med spänning.

Vinnare blir den med sämst minne.
Förlorare blir svenska folket.

./.

Andra bloggar om: , , , ,

7 Svar på “Snart sprängs målsnöret”
 1. Kurt skriver:

  Nu är det ju fel att åtala Kinnunen för bara skattebrott, det är ju ett uppenbart mutbrott

 2. Björn Nilsson skriver:

  Skulle tro att den här affären (som vanligt) inte spelar någon större negativ roll för sd. Enda sättet för att få ner sd till en promillegrupp igen är om Åkesson går ut och propagerar för fri invandring och skrämmer bort alla sympatisörer – och det är föga troligt. Förtroendekrisen i Sverige fortsätter, och därmed fortsätter avrinningen från andra partier till sd. Kanske till och med en del vanliga röstskolkare känner sig manade att ta sd-sedeln vid nästa val. Och det är ju sorgligt, för en stor del av sd-sympatisörerna torde vara folk som ‘egentligen’ borde stödja vänstern. Men var finns den?

 3. Lasse skriver:

  Kurt:

  Mja. mutbrott innebär ju att bestickaren ska ha någon slags nytta av den mutade i samband med dennes tjänst, och så kunde väl knappast ha varit fallet.

 4. Lasse skriver:

  Björn:

  Vänstern befinner sig där de alltid befinner sig, nämligen i medieskugga. Jag håller med om att många av SD:s sympatisörer egentligen hör hemma hos vänstern, tyvärr begriper de inte det själva. Högerpropagandan är ju effektiv.

 5. martin skriver:

  Björn,
  Det räcker med att de hemliga miljonerna slutar rulla in i ”rörelsen”, politik har inget med saken att göra. Tror man det har med vad företrädare säger, har mössan mer än lovligt långt ned i ögonen

 6. Rånar Alliansen strövar fortfarande fritt skriver:

  När samling tjuvarna som ingår i Rånar Alliansen ställas till svars för mutbrott och ödeläggelse av allmän egendom, då kan vi prata att vi är på väg någonstans.

 7. Tarmo Lindholm skriver:

  Här ser man tydligt skillnaden på _vilka_ Mediernas intresse riktas emot i Sverige…!?
  Jämför man ”gatloppet” som Utrikesminister Margot Wallström (S) utsätts för, så är det minst sagt märkligt,,, när Sveriges andre vice talman Björn Söder (SD) anklagar den svenska rättsstaten för att vara politiskt korrupt – och de bevakande medierna rycker bara på axlarna?!
  Björn Söders Anklagelse blev på sin höjd bara en bisats i den svenska Median..!!??

  http://www.allehanda.se/opinion/ledare/sveriges-oseriosa-andre-vice-talman

 8.  
Lämna ett svar

Please copy the string WFYb9B to the field below: