Så skrivs det äntligen i svensk press, om än i notisform, om vad som för alla tänkande människor varit uppenbart bra länge, nämligen att väst hjälper till i andra länders inbördeskrig.

Vi var nog många som gick på lögnerna när västvärlden sade sig vilja införa och genomdrev en flygförbudszon över Libyen när det ”spontana” upproret bröt ut i landet. Få kunde väl ens i sin vildaste fantasi förstå att den så kallade flygförbudszonen skulle innebära flygbombande.

Man får vara glad över att både Ryssland och Kina har lagt in sitt veto mot en ny flygförbudszon över Syrien med tanke på att vi alla numera förstår vad en sådan skulle innebära, nämligen flygbombning.

Vill man förstå vad som händer i Syrien tror jag man ska sätta sig in i vad som faktiskt hände i Libyen.

I Libyen har det i efterhand kommit fram att britterna hade underrättelsefolk inne i landet som gav kvalificerade hjälp åt de så kallade rebellerna. Ja, det framskyltar också att både England och USA var de som styrde hur ”upproret” spred sig över landet.

I själva verket utgick kriget i Libyen på att västmakterna ville komma över landets oljetillgångar utan att folken i den ”fria” världen skulle förstå hur det gick till. Vi kommer att få se mer av sådana krig runt om i världen i samma takt med att oljeförbrukningen i världen ökar.

Det är inte förvånande att det nu skrivs i pressen att ”Brittiska spioner hjälper rebeller” i Syrien. Det har för alla som velat veta varit uppenbart alltför länge. Det som är förvånande är att svensk press varit så hjälpsam med att föra svenska folket bakom ljuset.


Svensk journalist på propagandamöte hos militären.

Brittiska SAS (Special Air Service) bildades redan 1941 och har fortfarande till uppgift att med sina jägarförband förbereda överraskande anfall. Det har man ägnat sig åt också sedan andra världskriget tog slut, bland annat i de krig som varit i mellanöstern sedan dess.

Den tidigare SAS-soldaten Ken Connor har skrivit en initierad bok i hur den underjordiska brittiska specialstyrkans ”ghost force” agerat i västvärldens krig i kolonialismens anda ännu i dag. Numera också i Syrien – det kan vi vara övertygade om.

Fråga er varför – om ni törs.

./.

DN, 1, 2, 3, 4, 3, 4, SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Svar på “Spioner och pang-pang”
 1. Kurt skriver:

  Även Reinfeldt berättade ju i sitt sommartal att regeringen skall pumpa in pengar i Syrien. Vem som får pengarna och vad de skall användas till är ju inte så noga, husse i USA har väl åter bett om hjälp. Om Sverige hjälper ”det Syriska nationella rådet ”, och de sedan gör sig skyldiga till övergrepp, så borde den svenska regeringen kunna ställas till svars, men definition ev en terrorist är ju mycket subjektiv.

 2. Kerstin skriver:

  Jodå, vi törs fråga men vi törs inte avslöja svaret – det är för ruskigt.

 3. Mr. Bonde skriver:

  Det mesta ”pang-pang” genom den moderna historien har nog skett med Kalashnikov,s produkter. Den ”berömda” ak-47-an finns ju tom. på minst ett lands flagga…..

 4. Lasse skriver:

  Kurt:

  Jo, vilken frihetskämpe som helst är ju numera terrorist. Nelson Mandela var ju terroristen som fick Nobels fredspris. Så det kan gå. Hade Carl Bildt varit arab eller muslim hade han också blivit sedd som terrorist utifrån sitt agerande på Afrikas horn…

 5. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Strutsen gör rätt, den sticker huvudet i sanden för att undvika se verkligheten. Kanske är det därför det står i Bibeln att man inte får äta strutskött…?

 6. Lasse skriver:

  Bonde:

  Räknas kolonialismen till den moderna historien? Om ja, så har du fel!

  För övrigt är de flesta AK-47:or kopior.

 7. Tony Malmqvist skriver:

  Fråga er varför om ni törs, skriver du. En väl befogad fråga för många av dagens pk-journalister.
  Länkar till dig, mycket intressant blogg!
  Tony M

 8.  
Lämna ett svar

Please copy the string EvnNM9 to the field below: