När sossarna styrde Sverige beskylldes landets journalister av högerkrafterna för att vara antingen sossar, eller mer troligt, kommunister, stalinister eller åtminstone vänstervridna i största allmänhet.

Nu poppar SvD:s högervridne ledarskribent Per Gudmundson upp som gubben i lådan och har kommit på lösningen om varför moderaterna och hela den blålila röran sjunker i opinionsundersökningarna.

Det är givetvis journalisternas fel. Alla journalister har nämligen övergett kommunismen, stalinismen och inte minst sossarna för att i stället gått och blivit miljöpartister.

Det måste vara så för miljöpartiet har inte, som moderaterna, hela svenska näringslivets ekonomiska kapacitet för propaganda. Och då måste miljöpartiets framgång i opinionen skyllas på, just det, journalisterna.

Att ägarna av de massmedier där journalisterna är anställda möjligtvis har något med vad som skrivs i tidningarna har nog aldrig fallit Per Gudmundson in. Och det vet ju alla att alla tidningsägare är fullblodskommunister som numera gått och blivit miljöpartister.

Själv undrar jag hur Per Gudmundson ska lösa problemet med att alla de forskare som likt en man ställer sig upp och säger samma sak, nämligen att miljön måste bli en prioriterad fråga

som måste diskuteras mer och därmed allihop måste anses som miljöpartister.

Möjligtvis har Per Gudmundson missat att det varit ett stort, misslyckat, miljömöte för alla världens länder och ledare i Köpenhamn nyligen. Att på något sätt kan ha något samband med att partier som pratar miljö begriper nog inte en moderat ledarskribent.

Att som Per Gudmundson påstå att journalister kan skriva utifrån sina egna personliga politiska preferenser visar bara på Gudmundsons okunskap om hur svenska medier arbetar. Tipset till Per Gudmundson måste bli att gå ut till redaktionen på sin egen tidning och ta reda på litet fakta om hur journalistik går till.

Det finns nämligen mycket att kritisera, men dit hör definitivt inte att journalisternas personliga politiska uppfattningar slår igenom i deras jobb. För skulle det vara så skulle inte många journalister behålla sina jobb i den allt igenom borgerliga pressen i Sverige.

Per Gudmundsons julspya låter märkligt likt den förre moderatledaren Gösta Bohman som vid en valvaka när borgarna inte vann valet på en fråga från en journalist om varför borgarna den gången inte vann valet vräkte ur sig ”det är ert fel”.

Att det skulle kunna vara fel på den förda politiken har nog aldrig slagit Per Gudmundson!

SvD, 1, AB, DN

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Please copy the string t5DgnY to the field below: