Det var förmodligen bilderna på offren för gasattacker i första världskriget som lade grunden för vår avsky för att döda med gas. Sedan tillkom dödsstraffet i USA och Förintelsen som förfinade tekniken att ta död på människor med gas.

Nu uppges det att ett antal människor i krigets Syrien har dött av gas. Må så vara, men litet misstänksamt är det att ”alla” omedelbart ”vet” vilka som är de skyldiga till gasattacken.

Det hela påminner om upprinnelsen till USA:s anfall på Irak. Det var ett ljugande i rent pyramidalt format. Med emfas slog USA fast att regimen hade tillgång till massförstörelsevapen i form av just gas och andra kemiska vapen. Dessutom påstods regimen utveckla atomvapen.

Det gick till och med så långt USA i FN visade upp bilder på Iraks ”mobila kemilaboratorium” för framställning av kemiska vapen.

Allt. Precis allt var lögn!

Man ljög för att få acceptans för att starta krig mot Irak, vilket man gjorde. Följderna av kriget, som inte ens är helt avslutat än, ser vi idag i Syrien. Lögnerna om Saddam Hussein ledde till skapandet av IS och som alla vet är det lätt att starta krig men betydligt svårare att avsluta det.

Det måste ses som misstänksamt att ALLA omedelbart vet vem som låg bakom den förfärliga gasattacken i Syrien. När ALLA omedelbart vet hur saker och ting ligger till finns det alla skäl i världen att låta varningsklockorna ringa.


Bra att ha i händelse av anfall med gas.

Kommer de av gas dödade i Syrien bli en ursäkt för USA att åter igen starta krig på andra sidan jorden med många, många fler dödade än vad den uppgivna orsaken gav upphov till?

Terrorhotet från IS och andra terrorgrupper torde vi få leva med under mycket lång tid framöver. Vilket vi kan tacka flera amerikanska presidenter för, men speciellt Georg W Bush.

När världsledare tappar förståndet blir världen en farligare plats.

./.

6 Svar på “Svälj inte betet okritiskt”
 1. Tarmo Lindholm skriver:

  Ja, till och med när man hade folk på plats i Irak, som var och undersökte om det fanns ”massförstörelsevapen” eller inte, och inget fanns, trotts detta startade USA invasionen av Irak påhejad av väst…

 2. Anders Åberg skriver:

  Märkligt sammanträffande att gasattacken sker när terroristerna är pressade och behöver hjälp utifrån.
  Hur man än vrider på detta så finns ingen som helst logik i att Ryssland eller Assad skulle gjort det och medvetet fått hela världen på sig.
  Vem tjänar på gasattacken? Jo IS och dom andra galna religiösa gängen som härjar i Syrien ofta med stöd från väst.
  Vem tjänar på USA,s attack? Samma gäng!!
  Med erfarenheterna från Irak med sig så börjar man undra vilken relation USA egentligen har till jihadismen.
  Även om jag hatar konspirationsteorier så ser det ut som om USA betraktar IS, Al Quaida och dom andra som användbara redskap i sin strävan att hålla Arabvärlden i kaos.
  Varför dom tycks föredra kaos istället för att köpa upp regimerna, vilket nog hade lyckats, kan man fråga sig.
  Kanske har dom inte råd, kanske är den inbördes splittringen, som ju USA till stor del har orsakat; numera allt för stor, eller så är det helt enkelt den väg dom valt för att kontrollera oljeflödet. Jag vet inte, men vem som är den stora boven i världsterrorismen är iallafall uppenbart.

 3. Martin skriver:

  Det finns en liten detalj i allt detta som nästan bara jag verkar grubbla över. Jag får inte siffrorna att gå ihop, 59 Tomahawkmissiler skall ha avfyrats, 23 skall ha träffat sitt mål. Var tog 30 Tomahawkmissiler vägen?

 4. Lasse skriver:

  Martin:

  Jag har uppfattat att rätt många ställer sig samma fråga. Föll de i havet eller träffade de andra för oss okända mål?

 5. Lasse skriver:

  Tarmo:

  Vill man starta krig är lögnen en bra metod.

 6. Lasse skriver:

  Anders:

  Jo, vissa saker är mycket tydliga.

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string gb7oKy to the field below: