Ryktena säger att det är bråk mellan de borgerliga. De små vill ha ökad jämlikhet vilket den stora inte vill. Nu gäller inte jämlikheten ekonomi utan antal ministrar. Då minsann passar det med ökad jämlikhet hos de små.

Hur ska det gå med regeringsbildandet? Kommer bråket att sluta med någon slags överenskommelse som alla tycker är bra eller kommer de små att svälja förtreten för sammanhållningens skull? Vi får väl se.

En och annan vill säkert antingen ha nyval, eller åtminstone ett omval i Värmland. Ett omval skulle nog stärka en av sidorna i politiken, frågan är bara vilken. Själv gissar jag att moderaterna går stärkta ur ett omval, vilket nog inte är lika sannolikt om det skulle bli ett nyval.

Finns det ens en teoretisk chans att ett nyval blir aktuellt under mandatperioden? Nej, givetvis inte. Sverigedemokraterna är i praktiken moderater som inte begriper att man inte ska säga vad man innerst inne tycker. Därför kommer Sverigedemokraterna aldrig i livet att hjälpa till att fälla en borgerlig regering.

Den enda fråga som kan få regeringen att falla, med nyval som konsekvens, är om regeringen inte får igenom sin budget, och ingen tvivlar väl på att de inte skulle få det.

Att de skulle förlora en eller annan mindre viktig fråga har ingen betydelse i frågan om regeringens avgång.

Idag spekuleras det om att regeringens inte blåser för fullt i den miljöpartistiska lockpipan av det skälet att om det skulle bli omval i Värmland gäller att inte innan dess ha erbjudit Miljöpartiet för mycket inflytande som kanske kan visa sig vara onödigt.

Är det sannolikt att det blir ett omval i Värmland? Nej, troligen inte. Visserligen har det förekommit ett antal administrativa felaktigheter, men ingen har väl påstått att dessa skulle varit orsak till ett felaktigt valresultat. Vilket ska ha varit fallet om det ska bli omval.

Den borgerliga politiken fortsätter och accelererar.

Många kommer att ångra sitt val!

./.

AB, 1, 2, DN, 1, 2, 3, 4, SvD, 1, 2, 3, 4, Exp, 1, 2, 3, Dagen, 1, Jinge, Vargek, Holm, SVT, 1, 2, 3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Sverigedemokrater är moderater som säger vad moderater tycker”
 1. Kurt skriver:

  Blir det fler Moderata ministrar så lär det ju i alla fall kunna bli mycket underhållande med många fler skandaler och ministeravgångar. För vi kan ju trots allt lita på att Fredrik Reinfeldt totalt saknar förmåga att göra personbedömningar.

 2. Lasse skriver:

  Kurt:

  Jag misstänker att många dyra moderata konsulter nu jobbar häcken av sig för att undvika fler utnämningar av moderata brottslingar.

 3. R skriver:

  Struntprat!

 4. Jens skriver:

  Så sant Lasse, trevligt att någon äntligen säger det.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string 86uCyp to the field below: