Politiker ljuger bara, brukar jag höra då och då. Jag brukar svara att de gör de inte alls. Frågan är om jag inte måste ompröva min uppfattning? Åtminstone vad gäller Centerpartiet!

Centerpartiet tänker tydligen gå emot sitt eget stämmobeslut och rösta för EU:s så kallade datadirektiv som innebär det total övervakningen av folket. Det är dock inte det enda sveket Centern gör mot sina väljare.

Nu får vi reda på att Centerpartiet inte längre verkar för ett förbud om uranbrytning i Sverige. Trots att Centerstämman faktiskt tagit ett beslut om att partiet ska verka för ett förbud om uranbrytning i Sverige.

Man undrar vad de centerpartister som åker till partiets högsta beslutande organ och tar beslut om vad partiet ska tycka och tänka i olika frågor tänker om sina riksdagsmäns agerande mot partiets beslut? Snacka om ett parti som ljuger sina väljare rakt upp i ansiktet!

Sverige får självständigt ta beslut om vi tänker tillåta uranbrytning i landet eller inte. Börjar vi bryta uran får vi däremot inte själva bestämma över uranet. Då är det EU och har beslutanderätten om vad som kan hända med det uran vi tar upp ur berggrunden.

Sverige har helt enkelt lämnat över bestämmanderätten över denna naturtillgång till EU om vi tar upp den dagen. Däremot skulle vi själva kunna bestämma om vi vill ta upp den eller inte. Åtminstone om Centerpartiet följer sina egna partistämmors beslut. Vilket man alltså inte gör.

Det kan inte vara lätt att vara centerpartist och både vilja har kakan kvar samtidigt som man äter upp den. Partiet är uppenbarligen berett att svika både sina egna medlemmar och sina väljare för några taburetter i maktens boning på Helgeansholmen.

Att gå emot sitt partis beslut måste vara tecken på korruption i den högre skolan.


Centerpartistisk svikare som går emot både
sina egna partimedlemmar och väljare.

Sedan 70-talet har man kunnat ha viss förståelse för Centerns hållning kring kärnkraft och radioaktivitet. Partiet har stått som en fyrbåk i det borgerliga mörkret vad gälle den farliga radioaktiviteten.

Nu har uppenbarligen fyrbåken slocknat. Det viktiga för Centerpartiet verkar vara att hålla sig kvar vid maktens köttgrytor, kosta vad det kosta vill i form att lögner och svek mot medlemmar och väljare.

Lägg ner demokratin!

./.

AB, 1, DN, 1, SvD, 1, 2, SMP, Jinge, DN, 1, 2, 3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Svikarna”
 1. Martin skriver:

  Borgarna försöker visst inte längre upprätthålla skenet av demokrati ens. Fast sossarnas VU är samma. Det finns dock ett lite mindre parti längre ut på vänsterkanten som det fortfarande finns en poäng med att vara medlem i, där partimedlemskapet medför ett inflytande och inte bara att utgöra underlag för partistöd.

  Sverige kommer bli Europas Kongo om vi inte tar kontroll över våra naturresurser. Naturresursutvinning är som Jan Wiklund brukar säga, en farlig verksamhet då så många naturresursrika länder är oerhört fattiga och ojämlika. Vill vi inte bli som Kongo så är det dags vi tar kontroll över vårt gemensamma arv, något som ingen borde få ta i från oss.

 2. Lasse skriver:

  Martin:

  Sverige som Kongo! Ett svenskt Kongo! Ha, det var en utmärkt jämförelse, den ska jag komma ihåg.

 3. Björn Nilsson skriver:

  Äsch, centern är ju vrål-rikt, det roligaste de kan göra är väl att åka ur Riksdagen och sedan dela upp partikassan mellan kvarvarande medlemmar!

  I övrigt håller jag med resonemanget om att det är jäkligt viktigt att vi slår vakt om naturresurserna och inte tillåter total-inkompetenta borgare (inklusive socialdemokrater!) att ge bort dem till vrakpris till utländska bolag.

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string vJnluq to the field below: