Det kan faktiskt finnas en fördel med den propaganda mot Ryssland och president Putin som vi nu serveras varje dag i vår borgerliga press.

Möjligtvis inser fler och fler att pressen ingår i en borgerlig propagandaapparat vars syfte är att styra människors tankar i en speciell riktning. Eftertanke hos allmänheten måste till varje pris hindras. Bevis för påståendena behöver inte läggas fram.

Det må gälla sovjetiska eller numera ryska miniubåtar som man utan minsta bevis påstår har varit i våra svenska skärgårdar och spionerat. Oklart på vad men sådana frågor behöver inte besvaras när det handlar om att få folket att tänka rätt.

Kan dessa uppenbara lögner om valpåverkan, ubåtar och andra mer eller mindre fantasifulla påståenden om hur Ryssland styr och ställer och spionerar få folk att börja tänka till och ställa krav på nyhetsförmedlingen.

Till och med börja kräva bevis på påståendena så folk till slut inser hur de påverkas av propaganda även om den kamoufleras som journalistik. Som med de obefintliga ubåtarna.

Det skulle till och med kunna betyda att vi på litet sikt kan få massmedia som man törs lita på. Det skulle vi alla bli vinnare på. Fler skulle kunna börja ifrågasätta politiska påståenden och kräva åtminstone litet fakta innan man sväljer betet med hull och hår.

Det finns ju faktiskt de som på fullt allvar tror att ett medlemskap i NATO ökar vår säkerhet när det i själva verket är självklart att det i stället blir precis tvärt om.


Kan man inte påverka via cyberattacker så kan man göra det med ett övertalningsmedel som Putin här håller i handen.

Vilket också Ryssland påpekat när de sagt att de inte tvekar att programmera om koordinaterna på sina robotar om de tycker sig se att hotet mot sitt land kommer närmare och närmare deras gränser. Gå inte på vad som helst som massmedia serverar.

Tänk själv!

./.

5 Svar på “Tänkt var det inte här!”
 1. Anders Åberg skriver:

  Krigshetsen fortsätter i Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MGx05/krigsforberedande-foldern-om-kriget-kommer-kan-skickas-ut-pa-nytt
  Vansinnet börjar nå en nivå där man faktiskt kan hoppas att väldigt många börjar skratta åt det.
  Märkligt ändå hur det har kunnat eskalera till sådana löjeväckande höjder. Är det frånvaron av aktiva folkrörelser, fackföreningar och konsekvent vänsterkritik som gett högerspökena så fritt spelrum så att dom i sin upphöjda avskildhet utan att inse det idiotförklarar sig själva i folks ögon. Jag vet inte, men någonting är det som likriktar svensk politik och media på ett sätt jag aldrig upplevt innan.

 2. åke skriver:

  Det många inte tänker på är att NATO’s inte är en försvarsmakt i första hand, utan en aktivt intervenerande, aggressiv militärmakt med helt andra medel idag. Man är helt klart ute efter en ryskt provokation som svar på diverse utspel, man ser klart att Ryssland inte svarar på de NATO-utspel som pågår, och de är nog fler än vad musslornas press förmedlar. Det kan till och med vara så att inte bara den Ryska diplomaten utan också det ryska planet som gick ned i svarta havet kan vara angripet på något sätt, har sett uppgifter om någon form av elektroniskt utstörning kan vara möjlig. Det är tyst om det i media och kommer troligen så att förbli, aktiviteten vid svarta havet har ökat betydligt senare år från NATO-sidan. Nu pågår också ett utspel in i det sista för en förändring på Cypern – ses som ett i framtiden viktigt strategiskt läge för NATO. Det som oroar mycket är en så uttalad vilja från NATO att ge sig i kast med Ryssland militärt, verkar vara ren galenskap bakom en sådan inriktning. En klassisk krigföring är dömd att misslyckas, så tydligen tror man sig om att agera med kärnvapen i ett inledningsskede, vilket förskräcker. Och varför lilla sverige med statsministern i spetsen springer runt och krigshetsar är för mig en fullständig gåta, vad har tagit åt den mannen. NATO-US kan på andra sidan atlanten ha en helt egen agenda som S.L. inte har en aning om – vi kommer att få höra det vanliga mantrat ”Vi har varit naiva” – men då är det för sent. Man pratar om investeringar i patriot-robotar som misilförsvar efter svenska kuster, kostar mycket pengar, vilket är precis det som USA:s ständigt växande krigsindustrin vill. Så har man agerat under de senaste seklerna, nya krig och nya vapenförsäljningar runt om i världen ( särskilt i länder som inte är panka än ). Att eskalera krig är för dem inte svårt, den biten har man utvecklat under åren – och vi här i sverige är precis lika ”lättlurade” som övriga. Hur många har inte tidigare gått i den fällan, det passar in nu att sverige är med i krigsspelet, ty då är gripklon fullbordad. Någon seger lär det inte bli för någon, särskilt inte för de överlevande. Krigsmaskinen är i princip självgående och oligarkerna intar sina ombonade skyddsrum och vi får ett sista skådespel. Vi är naiva, mycket naiva – men vem bryr sig om det svenska folket.

 3. Martin skriver:

  Det fina med att återvinna propaganda, det är att den blir mer sann så. Därför man uppdaterar och återvinner all gammal propaganda.

 4. Benny skriver:

  Att köpa Patriot-system för att skydda mot ryska missiler? Helt värdelöst…Patriot är ett offer sin egen propaganda och i t ex Israel är man inte speciellt nöjda med systemet. (fungarar dåligt mot palestiniernas hemmagjorda raketer bl a) Men Sverige kan nog luras att köpa det för dyra pengar, vilket kanske är det krigsindustrin i USA är ute efter? Beskyddarverksamheten kommer kosta skjortan nu när man gjort Sverige till ovänner med allt och alla och den korkade Löfven kan nog luras att köpa skräpet. Det ryska planet hade antagligen fel på vingklaffarna eller kanske det var piloten som ställde klaffarna fel, så ett attentat kan nog avskrivas, i alla fall med de uppgifter som finns än så länge. Naturligtvis är det galenskap att gå med i Nato men deras springpojke i Sverige Hultqvist har nog snart snackat i Sverige in i banditorganisationen.

 5. åke skriver:

  Svar till Benny.
  Vill bara helt kort nämna för Benny att det inte är så enkelt att avskriva fallet med det ryska planet TU-154. En omständighet som inte framkommit här är att den militära aktiviteten i svarta havet har ökat betydligt under senare år från Natosidan. Det finns länkar med en redovisning av flertalet krigsfartyg som ”bytt” hav sas, och det är ganska många ( ubåtar oräknade). Men det som verkligen oroar är att just det Franska krigsfartyget ”Dupuy de Lome” gått in svarta havet just innan olyckan hände. Det fartyget är specialutrustat för elektronisk utstörning av flyg, det kan skicka mycket kraftiga elektroimpulser. Det är mer det som är olycksbådande, och det kan mycket väl tänkas att ryssarna vet, men tiger still.
  Men obs! det är en spekulation och inget mer än en av flera möjliga scenarios.

 6.  
Lämna ett svar

Please copy the string jAgC8z to the field below: