Nu börjar hysterin. Den nya ungen på Haga slott framställs som en Gud jämfört med alla nyfödda barn. Babyn framställs som märkvärdigare än alla andra barn. Varför?

Kungahusets egen propagandist den tidigare journalisten Herman Lindqvist skriver under rubriken ”En historisk prinsessa har fötts” om den nya ungen, vars uppväxt svenska folket detaljerat kommer plågas med dagarna i ända.

Vaddå historisk? Varenda unge som föds är historisk för sina föräldrar, men det brukar sällan skrivas om dem under stora rubriker. Herman Lindqvist påstår också att ungen är ”unik”. Jasså?

Låt oss göra ett tankeexperiment. Säg att den kungliga babyn byts ut mot någon annan unge och så byter de bägge barnen plats och växer upp. Den falska prinsessan på Haga med allt vad det innebär av påstådda fördelar. Den riktiga prinsessan får, säger vi, växa upp i någon betongförort som barn till arbetslösa föräldrar som lever på bidrag. Då kommer åtminstone de bägge barnens försörjning från samma källa.

Är det någon som tror att den ”unika”, ”historiska” barnet då skulle betraktas som vare sig historisk eller unik av den breda allmänheten eller att samma allmänhet skulle kräva att få läsa om varje framsteg den okända prinsessan gjort i sin uppväxt?

Sanningen är att den nya kotten på Haga inte är ett dugg märkvärdigare än vilken unge som helst, varsomhelst. Enda skillnaden mellan den nya överklassbabyn är att det runt henne finns en propagandaapparat av kolossala dimensioner vars enda uppgift är att få svenska folket att sluta tänka.

Framförallt ska folket inte börja fundera på det där med att födas till ett ämbete i stället för att tvingas visa att man kan göra skäl för det. Enligt Herman Lindqvist är den nya babyn på Haga redan inskriven i historieböckerna. Vilket får sägas vara raskt marscherat av en person som inte ens tagit sitt första steg.


Alla är födda lika, värdet sätts senare.

Man ska gratulera föräldrar när de får önskade barn. I dag finns det också skäl att gratulera andra, nämligen den svenska och tyska kolorerade pressen som nu kommer att skära guld med täljkniv.

Till nästa show behövs det enligt Lindqvist vatten från Jordanfloden i det heliga landet. Transporten är dock litet långväga så i stället tas nog vattnet från en källa på Öland.

The show must go on!

./.

AB, AB, 1, 2, 3, 4, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, SVT, 1, 2, GP, 1, 2, SkD, 1, 2, 3, BT, 1, 2, 3, NA, SR, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Svar på “The show must go on”
 1. Linda skriver:

  Herman är en gaggig gubbe nuförtiden. Jag tyckte han var rolig att lyssna på när han gjorde sina historieprogram på 80-talet, det fanns ändå glimt i ögat och lite humor, men nu är han bara obalanserad och totalt onyanserad. För övrigt så är det ju tyvärr inte barnet i sig som vissa är så förtjusta i, utan det hon symboliserar (gammal unken feodalism m.m.)

 2. Lasse skriver:

  Linda:

  Du har rätt om Heman L.
  Jag skulle gissa på flertalet, inte bara vissa, är förtjusta i det babyn symboliserar, inte själva barnet i sig.

 3. zoega59 skriver:

  Herman L är gaggig, bättre att han håller tyst. Men det fanns en tid då han var intressant att lyssna på.
  Kungen sa att barnet är sött. Är inte alla småbarn det?

 4. stefan östrand skriver:

  Instämmer helt med dig,det är konstigt att det skall avgöras i vilken familj
  man föds för att ha rätt till statschefs ämbetet.
  Kungar o drottningar hör hemma i sagor o inte i en modern demokrati.
  För övrigt kan jag i alla fall önska dom lycka till med den nyfödda som
  jag önskar alla andra nya föräldrar lycka till.

 5. Lasse skriver:

  zoega59:

  Nja, som nyfödda är de knappast ”söta”. Åtminstone inte för andra än föräldrarna. Men efter något år…då!

 6. Lasse skriver:

  stefan:

  Jag håller med dig. Frågan är vad vi säger till föräldrarna till de miljoner barn på jorden som dör av svält på grund av att vi inte klarar att fördela maten?

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string qTACyi to the field below: