Mattias Karlsson (SD) bor i den lilla kommunen Uppvidinge i Småland. Detta faktum har av någon obegriplig orsak gjort kommunalrådet i kommunen orolig.

Kommunalrådet Åke Carlsson (C) i Uppvidinge kommun säger i en tidningsintervju att han är orolig över tillväxten inom Sverigedemokraterna. Det visar att kommunalrådet knappast använder sin hattparkering till vad den är avsedd för, nämligen att tänka med.

Orsaken till denna hans oro beror på att en av kommuninvånarna heter Mattias Karlsson (SD) och det faktum att han sagt sig fundera på att engagera sig i kommunalpolitiken, exempelvis som medlem av kommunfullmäktige, vilket troligen skulle gynna Sverigedemokraterna på Centerpartiets bekostnad.

Det hade varit bättre om Åke Carlsson (C) insett att den borgerliga politiken med ökande ekonomiska klyftor, som i sin tur beror på skattesänkningar, med automatik innebär fler röster på borgerliga extrempartier.

Om Åke Carlsson (C) hade litet elementär historiekunskap om nutidshistoria så hade han inte varit orolig för ”Sverigedemokraternas tillväxt” utan för den borgerliga politiken som i praktiken gödslar tillväxten för Sverigedemokraterna.

Vi är idag i en ekonomisk situation som liknar orsakerna till nazisternas tillväxt i Tyskland på 1920- och 30-talet. Desperata människor utan jobb, bostäder eller med en ekonomi som knappt går att klara sig på tenderar att rösta på dem med enkla lösningar.

Kommunalrådet Åke Carlsson (C) i Uppvidinge kommun borde förstå att ett jämlikt samhälle är ett bra samhälle.


Här vid Riddarhuset i Stockholm passerar en tillväxt som för somliga centerpartister med dåligt omfång på sina hattparkeringar innebär en obegriplig tillväxt.

Han och andra borgare skulle lätt kunna slippa oroa sig för SD:s tillväxt om de röstade på partier som för en politik som går ut på jämlikhet.

Men det kräver kunskap om människors villkor och behov, och just det är det väl ont om inom den svenska borgerligheten som ju tycks tro att egoism är att föredra framför solidaritet.

Ni kommer att bli besvikna.

./.

Ett svar på “Trögtänkt kommunalråd”
  1. Martin skriver:

    Tillsammans blir nya alliansen en homofob, främlingsfientlig, arbetarfientlig och misogyn samling. Det låter liberalt i mina öron.

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string Lgya3n to the field below: