Det sägs att fotbollstränare måste har tur. Ja, i England lär fotbollstränare som inte har tur kunna få sparken med argumentet att de har otur.

En som definitivt inte har otur är arbetsförmedlingens nya chef Angeles Bermudez-Svankvist. Trots regeringens tal om öppna rekryteringsförfaranden vid tillsättningen av statliga chefer har hon inte behövt tillämpa någon som helst öppenhet vid rekryteringen av nya chefer till arbetsförmedlingen.

Hon har också en sagolik tur. Innan hon blev chef för arbetsförmedlingen jobbade hon på S:t Eriks ögonsjukhus. Där jobbade hon ihop med dem som nu fått nya chefsjobb också. Och allihop är de bästa som går att få enligt Bermudez-Svankvist.

Det kan man kalla tur! Tänk att jobba på en arbetsplats där de fyra bästa cheferna för arbetsförmedlingen också råkar jobba.

Nu var det ju inte helt lätt att hitta nya jobb på arbetsförmedlingen som passade de nya toppcheferna från ögonsjukhuset. Med Bermudez-Svankvist tur så fixade det till sig rätt lätt.

Hon lät helt enkelt skapa två nya tjänster som skulle passa de f.d. kollegorna från ögonsjukhuset perfekt. Så löste sig det problemet.

Nu kan vän av ordning kanske ställa sig den relevanta frågan om hur det kommer sig att personal just från ett ögonsjukhus anses som bäst lämpade att sköta arbetsförmedlingen? Ser de saker och ting som vi andra saknar förmåga till?

Själv skulle jag vilja påstå att nästa jobb för Angeles Bermudez-Svankvist, Annette Ekström, Bengt Nilsson, Ann-Cathrine Frécon och Anne Odergren om de någon gång blir arbetslösa och behöver söka jobb finns jobben i England.

Som fotbollstränare!

Se också AB, AB1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Tur som en tokig eller riktigt tokig?”
  1. Nils Dacke skriver:

    Lysande satir!

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string 145rDz to the field below: