Moderaterna var inför valet 2006 upprörda över att det fanns alltför många förtidspensionärer, som de menade var socialdemokraternas fel. De påstod att socialdemokraterna helt enkelt såg till att förtidspensionera folk för att förbättra arbetslöshetsstatistiken. Något bevis för att så var fallet visades dock aldrig upp.

Att äldre människor, som ofta kanske haft ett fysiskt hårt jobb, tvingas bli förtidspensionärer borde inte kunna förvåna någon. Är man utsliten i kroppen är det nog inte så lätt att som 50+ hitta något jobb som passar. Kanske är förtidspensionering det enda som återstår?

På varje fest man är på brukar det finnas någon aggressiv moderat eller annan borgare som öser sin galla över sossar och vänsterfolk i största allmänhet. Jag var på en sådan fest där personen i fråga ilsket hävdade att om moderaterna

kom till makten skulle minsann bidragstagarna och förtidspensionärerna få sig en läxa som heter duga. Enda chansen att få dessa samhällsparasiter att börja jobba var att moderaterna fick styra och ställa, hette det.

Jag undrar hur denne ilskne festprisse och borgarväljare känner sig nu?

Socialbidragstagarna är fler än någonsin. Antalet förtidspensionärer bland unga under 30 år har ökat från 19 382 när moderaterna kom till makten, för att fyra år senare ha ökat till över 26 000. Och detta med den enda politik som skulle kunna minska antalet förtidspensionärer.

Det är närmast obegripligt att det finns människor som tror att det blir fler jobb bara man sänker a-kassan och försämrar socialförsäkringarna.
Det blir det inte!

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, DN, 1, SvD, 1, 2, SVT, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Svar på “Vad säger de nu?”
 1. Ken skriver:

  Moderaterna tror att de kan hjärntvätta svenska folket. Det är därför de envist påstår saker som inte är sanna.

 2. KalleB skriver:

  Du måste lära dig nyspråket!

  Socialbidrag finns inte, däremot försörjningsstöd…mycket bättre,låter positivt. (Men kraven är hårda,
  fattiggörandeprocessen mm)

  Förtidspensionär finns inte, möjligen någon avtalspensionär (utdöende ras)…det heter aktivitetsstöd (eller kanske som nedan).

  Inga arbetslösa heller,eller friställda. Alla är under arbetsmarknadspolitiska åtgärder dvs i fas 1,2 eller 3. (Fasorna),akajobb och utvecklings garantin (JUG).

  Även långtidssjukskrivna skall genomgå denna golgatavandring.

  Bara ett exempel:

  http://fas3job.wordpress.com/ (Det finns mer och mer)

  Totalt måhända 4-600000 klass4 medborgare. Statistik döljs och AF tjänstemän har fått munkavle ala Mubarak.

  Ansvariga vägrar yttra sig och viftar bort frågorna,Sverige går ju bra!

 3. moteld skriver:

  Fast en läxa har ju ändå många fått. De som nu sliter i Fas 3-jobb t ex.

 4. Kerstin skriver:

  Och det är helt obegripligt att majoriteten av väljarna inte inser vad Moderaterna håller på med. De ljuger ju som hästar travar.

 5. KalleB skriver:

  Fann ett nyord till!

  Foglighetsgörande.

  Lite nedåt här:

  http://fasan.svenskablogg.se/

 6.  
Lämna ett svar

Please copy the string MIAXMh to the field below: