Ryssland tänker lägga sig i den svenska valrörelsen, påstår de flesta större svenska tidningar nu när valåret har börjat. Det man kan fråga sig är vad Ryssland egentligen vill med sin kommande påverkan?

Vill man att Moderaterna vinner valet? Knappast, med tanke på det rysshat som genomsyrar det partiet och att partiet ser ryska ubåtar överallt. Att partiet också vill gå med i NATO gör nog att Ryssland inte vill jobba för att M ska vinna valet.

Vill man att Liberalerna ska vinna valet. För den som läser den stora liberala morgontidningen eller dess syster på kvällen är svaret nej fullkomligt självklart. Att det dessutom nog bara är liberaler som säger sig höra det påstådda ökande ryska tonläget mot Sverige talar nog mot att Ryssland önskar att (L) vinner valet.

Vill man att Centerpartiet ska vinna valet? Knappast troligt med tanke på att Centern på sin partistämma för några veckor sedan utmålade Ryssland som aggressivt. Att partiets EU-representant Fredrick Federley också vill ha fler åtgärder mot vad han påstår är ett ökande hot från Ryssland säger nog en del.

Vill man att Kristdemokraterna ska vinna valet? Inte troligt eftersom (KD) ju vill hindra Ryssland från att exportera gas till Tyskland via rör i Östersjön eftersom partiet påstår att ledningen innebär en betydande säkerhetspolitisk risk.

Vill man att Sverigedemokraterna ska vinna valet? Tja, man kan tycka att det nog inte är troligt eftersom partiet påstår att Ryssland hotar freden i Europa. Att (SD) också vill ha en svensk-finsk försvarsallians mot Ryssland säger nog också det en del om varför Ryssland inte vill att (SD) ska gå framåt.

Vill man att Socialdemokraterna ska vinna valet? Med tanke på rysshetsen i samband med militärövningen Aurora 17 och inbjudan av utländsk trupp och vapensystem från flera Natoländer för att öva anfall mot Ryssland så är det nog uteslutet.


Ryska i full färd med att påverka de svenska väljarna inför riksdagsvalet nästa år.

Vill man att Vänsterpartiet ska vinna valet. Troligtvis inte. Med tanke på att Ryssland numera för högerpolitik så är det nog knappast troligt.

Om Ryssland ska påverka det svenska valet så har man alltså två val, det blir att välja mellan pest och kolera och man kan nog misstänka att bägge valen är otänkbara för ryssarna.

Vi behöver alltså inte oroa oss.

./.

3 Svar på “Val mellan pest och kolera”
 1. Björn Nilsson skriver:

  Det kanske mest oroande är om de där töntarna uppträder på ett sätt så att ryssarna tror att de är farliga på riktigt och inte bara pratar strunt.

 2. Lasse skriver:

  Björn:

  Jovisst, det har du nog alldeles rätt i.

 3. Martin skriver:

  Tänk att nazisterna alltid skall utmåla sig som offer. Men de är aldrig offer, nazister är gärningsmän.

  När Tyska nazister strider tillsammans med Ukrainska medlöpare för en östexpansion, då upplever ukrainare en stark känsla av deja vu.
  https://aktivisterforfred.wordpress.com/2017/11/13/tyska-nazister-rekryteras-till-ukraina-for-att-radda-europa-fran-utrotning/

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string uda4JR to the field below: