Marknaden sätter alltid rätt pris. Ett fåtal kanske tycker att marknaden sätter för högt pris, men då är det bara att avstå att handla. Om man kan?

Är antalet dödade i Irak sedan Saddam Hussein utsattes för först blockad, sedan krig och till slut blev hängd rätt pris för att få se landets oljetillgångar behärskas av USA?

Det finns två källor att lita till när det gäller antalet dödade av USA och dess allierade under kriget mot Irak. En källa säger ca 100 000 en annan säger över 1 miljon. Frågan är någon av siffrorna kan motiveras med Husseins avrättning.

Hur många dödade Saddam Hussein när han styrde landet? Fler eller färre än den lägsta siffran ovan? Fler eller färre än den högsta siffran ovan?

Vi ska inte heller glömma bort att det beräknades att över en miljon irakier, övervägande barn och gamla dog under västvärldens blockad av landet. När USA:s dåvarande utrikesminister Madeleine Albright fick frågan om en miljon döda var värt priset svarade ja.

Uppenbarligen är människoliv inte mycket värda i USA:s ögon.

Kan man säga att Irak stabiliserats efter Saddam Husseins avrättning när vi nu nås av uppgifter som snarare tyder på att landet är på väg mot fullskaligt inbördeskrig? Nej, naturligtvis inte.

Vi göra oss beredda att ta emot fler flyktingar från Irak. Eftersom vi som land också var positiva till USA:s krig mot Irak kan vi inte åberopa några som helst skäl för att inte ta emot dem och ge dem skydd.
Den som medverkar till skapa krig, och därmed flyktingar kan inte, borde inte, kunna smita från sitt ansvar för dem som försöker undkomma USA och dess allierades bomber och andra dödliga följder av kriget.

USA vägrar ju ta sitt ansvar för den flyktingsituation man skapat genom sina krig i civilisationens vagga vid Eufrat och Tigris. I stället överlåter man det på sina icketänkande ja-sägarkompisar.

Det var Södertäljes kommunalråd Anders Lago (S) som fick amerikanska politiker att erkänna att de borde skämmas som låter en liten stad i norra Europa ta emot fler krigsflyktingar än hela USA.

Alla som stöder USA:s krig borde skämmas!

./.

Motvallsbloggen

AB, 1, DN, 1, 2, 3, 4, 5, SvD, 1, Exp, 1, Dagen, SR, 1, 2, GP

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Vem dödade flest?”
 1. Mohammed skriver:

  Håller med det du skriver i din inlägg.

  Saddam Hussein har dödat många av mina släktingar och torterat många.

  Men hade hellre velat att han ska styra landet än vad USA har gjort med Irak.

  Som sagt
  ”Alla som stöder USA:s krig borde skämmas!”

 2.  
Lämna ett svar

Please copy the string 5jZsh8 to the field below: