Sex länder har ingått ett avtal om Irans påstådda försök till kärnvapentillverkning, som ingen ännu sett något resultat av. Frågan är om någon eller några är lurade?

Får man tro Israel har både USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Ryssland, och Kina blivit grundligt lurade av Iran. Skulle Israels påstående vara sant säger det en hel del om de nämnda ländernas ledare.

Frågan är vad de sex länderna har gett Iran i utbyte för att ge upp sin kärnforskning? Något är det säkert, men vad?
Ska vi gissa på att USA lovat att inte lägga sig i Syriens inbördeskrig och att regimen Assad därmed kan andas ut i förvissningen att han också i fortsättningen kommer att vara president i Syrien.

För är det något Iran avskyr så är det de så kallade rebellerna som säger sig slåss för frihet och demokrati i Syrien. USA, och i praktiken är det de som bestämmer, struntar givetvis i om Assad får fortsätta vid makten i Syrien.

Om Israel har rätt om att avtalet bygger på ”iranskt lurendrejeri och självbedrägeri” så skulle det vara intressant att veta hur det skulle hjälpa Iran ”komma ännu närmare atombomben” som man påstår blir följden av Irans lurendrejeri.

Israels reaktion är obegriplig. Tror de att USA övergett dem? Har Irans olja blivit viktigare för USA än Israels avokados och apelsiner?

USA:s president Obama menar att nu har världen blivit en säkrare plats tack vara avtalet med Iran. Jag undrar det jag. Historien visar att Iran knappast kan sägas utgöra något hot mot andra länder.

Senaste gången Iran anföll ett annat land var år 528 före vår tidräkning, sedan dess har Iran, till skillnad från de flesta andra länder på jorden, inte utgjort något hot mot andra länder.

Att man ändå kan utmåla landet som ett hot och få folk att tro det visar nog mest på vikten av historiekunskap.

Nu gäller avtalet sex månader i första hand, vad som händer sedan återstår att se. Iran är nog väl medvetna, till skillnad från Libyen, om att atomvapen är en bra försäkring mot att bli anfallet.

Jag gissar att den verklige vinnaren på avtalet mellan USA och de fem andra länderna är Syrien och president Assad.

Vi får väl se.

./.

DN, 1, 2, 3, SvD, AB, 1, 2, 3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Vem lurar vem?”
 1. Ove skriver:

  Om det är någon stat som håller på med lurendrejeri är det Israel. Denna rasstat har mellan 300-400 atombomber, har inte undertecknat icke-spridningsavtalet och låter inte IAEA inspektera sin nuklära anläggningar. Iran har uneftecknat icke-spridningsavtalet, har låtit IAEA inspektera dess anläggningar. Det är Israel som är ett
  Det största hotet i MÖ och för världen, inte Iran! Sätt Israel på plats för världsfredens skull nu!!!

 2. Lasse skriver:

  Ove:

  Att Israel har atomvapen är känt sedan många år, men hur många har jag aldrig sett någon uppgift om. Varifrån kommer din uppgift om antalet?
  Vad är en rasstat?

 3. mia skriver:

  Det tror jag med men ”andats ut” har Bashar Al.Assad gjort för länge sedan. Har man 78% av befolkningens förtroende efter två år av krig med västmakternas, israels och Saudi arabiens medeltida legosoldater och därtill Rysslands, Kinas BRICs och resten av den fria världens stöd och den egna armens, sitter man inte bara säkert, man ”riskerar” också bli en frihetshjälte för andra folk och länder USA/israel har på sina dödslistor.

  Apropå medeltida kannibaler: En extremt sällsynt/antaget utrotad sjukdom, Kuru med ursprung från kannibaler som äter människohjärna i företrädesvis Papua Nya Guinea, har dykt upp (hittils) hos 8-20 av dessa ”frihetskrigare” SVT, Schibstedt & Bonniermedia vurmar så mycket för. Inte konstigt att det är dödstyst om det…. Polion kom från en härd med ursprung i Pakistan, med Pakistanska terrorister.

  http://thepeoplesnewz.com/cannibalism-in-syria-causes-an-extremely-rare-disease/

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string N6yg98 to the field below: