En är tyst och en rena rama snattertackan. En är partiledare och en är andre vice ordförande. En är näringsminister och en är statsråd på näringsdepartementet och bägge två tävlade om att bli partiledare för Centerpartiet. Den tyste vann och håller nu på att föra Centerpartiet ur Riksdagen.

De som förlorade striden om partiledarposten i Centerpartiet, Anna-Karin Hatt och Anders W Jonsson, har redan gått ut och klart och tydligt förklarat att de inte ställer upp på partiets nya idéprogram med alla dess nyliberala tokförslag.

Frågan är om striden att ersätta Annie Lööf har börjat? Uppenbarligen inser de bägge tidigare partiledarkandidaterna att de går att skära pipor i vassen när partiledaren badar borta i Thailand. Därför avbryter Annie Lööf sin ledighet och kommer hem genast i stället för på söndag, frågan är varför?

Inser hon att hon kan bli avsatt fortare än kvickt om hon inte reser hem och tar striden med de två tidigare partiledarkandidaterna? Vi får hoppas att hon överlever Centerns fadäs med förslag om fri invandring, avskaffad skolplikt, plattare skatt och slopad arvsrätt, för bättre partiledare än Annie Lööf kan aldrig Centerpartiet få.

Eller kan de det? Jag kan se två kandidater till partiledarposten som skulle kunna ge Annie Lööf en match värd att titta på, nämligen Per Ankersjö och Fredrick Federley från Stureplanscentern. Bägge två kan säkert konkurrera med politiska floskler väl i nivå med Annie Lööfs förmåga.

Vad ska Annie Lööf kunna göra när hon kommer hem efter att ha medverkat till att ha släppt ut tonvis med koldioxid i atmosfären genom sin flygresa fram och åter till Thailand? Ta avstånd från idéprogrammets förslag? Nej, alla vet ju att hon i själva verket tycker det som idéprogrammet föreslår. Att ta avstånd för förlagen innebär bara att alla inser att hon ljuger för att lura de få kvarvarande presumtiva väljarna.
Vad ska hon då göra? Min gissning är att hon kommer hem för att försöka undvika att bli avsatt med buller och bång och att ge några pålitliga centerpartister med stövlarna djupt nedsjunkna i leran i uppgift att skriva ett nytt idéprogram. Dock tveksamt om det hjälper med tanke på att hon själv är, eller har varit, anhängare av nyliberalismen.

Därför är det troligt att både Hatt och Jonsson ser den troligen kommande partiledarstriden an med tillförsikt. Själv hoppas jag för allt smör i Småland att hon blir kvar som partiledare.

Annie Lööf är min favorit!

./.

DN, 1, 2, 3, 4, 5, SvD, 1, 2, AB, 1, 2, 3, SR, SMP, 1, GP, 1, 2, BT, SkD, C, 1, NS, HN, Jinge, Kb, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Svar på “Vem vinner fajten?”
  1. […] i Andra om: Annie Lööf, Centerpartiet, Val 2014, Nyliberalism, Månggifte, Invandring, Skolplikten, Platt skatt, Ultraliberal, Bodeförbundet ab1234 gp1234 sr12 dn12345 svd123 Lasse […]

  2. Anders Åberg skriver:

    He he , om både Hatt och Lööf gifte sig med Eskil så kanske dom fick en stabilare partiledning.

  3.  
Lämna ett svar

Please copy the string e2O81i to the field below: