Det hände vid flera tillfällen under SVT:s utfrågning att Fredrik Reinfeldt blev helt svarslös när frågor om verkligheten kom upp. Politik är alltid lättare när man kan bortse från verkligheten, vilket Moderaterna är mästare på.

En sådan fråga gällde en läkare som fått en stroke. Han hade nu blivit så pass återställd att han kunnat återgå till jobbet till 75 procent. Resten 25 procent var han fortfarande sjukskriven. Nu hade det gått så lång tid sedan han fick stroken att han blivit utförsäkrad, vilket innebar att Försäkringskassan vägrade betala de 25 procenten av sjukförsäkringen.

I stället menade Försäkringskassan att han borde sluta sitt 75 procentiga jobb som överläkare och i stället söka andra jobb han skulle kunna utföra till 100 procent. Exempelvis menade man att han kunde börja jobba på Samhall.

Nu har det i efterhand visat sig att Socialdemokraterna, likt SVT, fått reda på den här historien via lokala media i Mora, där läkaren ännu så länge jobbar sina 75 procent.

Sossarna kontaktade läkaren och undrade om han ville medverka vid en pressträff och berätta sin historia som ett exempel på hur de nya hårda omänskliga sjukreglerna slår mot sjuka. Detta gick läkaren med på.

Detta har nu fått moderaterna att bli galna av ilska.

Dels mot SVT som haft fräckheten att inför svenska folket dra fram en historia från verkligheten som visar alliansens och i synnerhet Moderaternas omänsklighet; sjuka ska inte få vara sjuka, de ska utförsäkras när de fortfarande är sjuka.

Dels mot Socialdemokraterna som också med hjälp av samme läkare visar hur alliansregeringens politik slår mot de mest utsatta i samhället.

Som grädde på moset anser Moderaterna att bara för att SVT visat en verklighet som folket måste leva i så är företaget alltså vänstervridet. Men nu är det ju så att så fort man beskriver verkligheten så är man med borgerliga ögon alltid vänstervriden.

Bara för att den sjuke läkaren bestämt sig för att medverka i en pressträff med från moderat synpunkt ”fel” parti så lägger nu Moderaterna ut en dimridå där man diskuterar om inte läkaren ändå på något sätt är sosse och SVT vänstervridet.

Själva sakfrågan är med moderata ögon helt ointressant. Frågan om den också är det för väljarna återstår att se.

Det kan inte vara lätt för Moderaterna att försöka undkomma den verklighet de själva skapat för folket.

AB, 1, 2, 3, 4, SvD, 1, Exp, 1, 2, SVT, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 Svar på “Verkligheten döljs med dimridåer”
 1. Tekla skriver:

  Hade jag fått en stroke och kämpat mig tillbaks in i jobbet med 75% mot alla odds. Fått veta via Försäkringskassan att jag skall säga upp mig för att anmäla mig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen hade jag också blivit Socialdemokrat. Och dessutom skulle jag ägnar all min tid som jag orkade att se till att högern inte bli omvald. Det säger bara sund förnuft.

 2. Ken skriver:

  Jag tyckte det var pinsamt att se honom när det rätt många gånger visade sig att han inte visste hur det är i verkligheten. uppenbarligen lever de där politikerna uppe i det blå och har därmed liten kontakt med verkligheten.

 3. Ulla skriver:

  I Fredrik Reinfelts bok ”Det sovande folket” § 4 skriver han: Inget stöd över svältgränsen ska skattefinansieras för att inte ge folket ”falsk trygghet”. Läs utdrag ur boken hos http://www.alliansfrittsverige.nu

 4. Röde Varg skriver:

  Reinfeldt är ju en expert på att slingra sig undan att svara på frågor. Se hur han slingrade sig angående Sverigedemokraterna.

 5. Per skriver:

  Tycker att fallet är ganska dåligt att ta upp av just S.

  Tänk lite. Detta är en överläkare. Tjänar säkert någonstans mellan 50 och 80 000 kr per månad. Nu kan han inte vara överläkare mer än till 75%. Men det finns andra jobb han kan göra till 100%.

  Grejen är den att han skulle tjäna mellan 37 och 60 tkr i månaden, utan pengar från sjukförsäkringen. Han kan ju faktiskt gå ner i arbetstid till 75%, vara kvar som läkare och ändå leva gott. Om han nu inte vill byta jobb till något han klarar av.

  S borde letat upp någon svag i samhället utan valmöjligheter istället. Finns säkert många sådana. Den här killen tycker jag verkar mest girig.

 6. Lasse skriver:

  Tekla:

  Jag är inte säker på att läkaren är socialdemokrat. Det har inte framgått någonstans. Däremot har det framgått att han skulle medverkat och berättat om det absurda i den nya sjukförsäkringen oavsett vilket parti som ordnat mötet. Vi kan väl gissa på att borgarna aldrig skulle berätta hur galen deras sjukvårdspolitik är.

 7. Lasse skriver:

  Ken:

  Visst var det pinsamt, det tyckte han nog själv också.

 8. Lasse skriver:

  Ulla:

  Jo, jag vet det. Men vet övervägande delen av väljarna?

 9. Lasse skriver:

  Röde Varg:

  Jo, Tage slingerbult Erlander framstår ju numera som klart rakryggad.

 10. Lasse skriver:

  Per:

  Det handlar givetvis inte om personen, utan om politiken som kan få dessa absurda effekter. Har du inte fattat det?

 11. Kerstin skriver:

  Per:
  Det handlar inte om detta. Dels handlar det om att det är otroligt slöseri att försöka skicka in en läkare på ett helt annat jobb, eftersom han kostat samhället en hel del att utbilda, dessutom handlar det om att alla ska ha rätt till sin del av de allmänna försäkringarna – även läkare.

  Men Alliansens ser helst att alla med höga löner blir förbannade för att de bara får betala men inte får ut något när de blir sjuka, för då börjar de ta privata sjukförsäkringar (vilket gynnar de privata försäkringsbolagen) dels kommer de inte att rösta för alternativ där alla omfattas av sjukförsäkringen, vilket framför allt drabbar de med låga löner, men tjänar högern och de rikaste.

 12.  
Lämna ett svar

Please copy the string VnD7IV to the field below: