Såhär i jul- och terrortider borde det vara fler än det 60-tal pesoner som medverkade i protestmötet på Stockholms kallaste plats, nämligen Mynttorget där nordanvinden alltid blåser. Det är inte lätt att skakande av köld stå och höra på bra tal med viktiga argument mot Sveriges deltagande i ett krig vi inte har något att göra med annat än att vi tack vare det blivit utsatta för det första försöket till terrordåd av en självmordsbombare.


Både frikyrkopastor Stanley Sjöberg och tidigare riksdagsledamoten Maj Britt Theorin höll tal och uppmanade Riksdagen att idag rösta för att ta hem trupperna från Afghanistan…


Helle Klein, tidigare ledarskribent på Aftonbladet och även prästvigd talade och sa att talet om att rädda Afghanistans kvinnor är en lögn, vilket är sant.


…liksom tidigare riksdagsmannen och försvarsministern Thage G Peterson som likt alla talarna på mötet med rätta ansåg att Sverige borde ta hem sina soldater från Afghanistan så fort som möjligt.
Krig löser inga problem menade han. Det har han rätt i.


Kallskänkan och den mycket uppmärksammade poeten Jenny Wrangborg läste en av sina dikter om krigets vansinne, vilket var mycket uppskattat.
.

Det var så kallt på Mynttorget att de moderna kameror vi numera bär på oss och som är beroende av batterier lägger av i kyla. Har man dessutom glömt extrabatteriet hemma blev det ingen bild när Jan Hammarlund sjöng sin mycket fina antikrigssång ”Hem från Afghanistan”. Inte heller blev det någon bild på Lars Ohly när han talade och sade att Vänsterpartiet som enda parti numera står fast vid sin uppfattning att de svenska soldaterna inte bör medverka i krig vi inte har med att göra också efter valet.

Jan Hammarlunds sång finns för gratis nerladdning från hans hemsida. Eller så kan man lyssna på den on-line från samma sida. Sången är väl värd att ha i sin musiksamling. Klicka här så hittar ni den.

Se också Björnbrum.

AB, 1, 2, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, Exp, 1, 2, 3, 4, Dagen, 1, SVT, 1, 2, 3, Olsson, Tankarna, Lasses

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Please copy the string V8BNlb to the field below: