Aldrig går det bättre för landet än under valår. Nu finns det utrymme för mer pengar till pensionärerna, barnfamiljerna och…, ja säg den grupp som inte kommer att få det bättre under året. Åtminstone fram till september.

Enligt Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M), ni vet han som köpte sin examen på postorder, har de som blev utförsäkrade vid årsskiftet fått det bättre trots att de får mindre pengar i plånboken.

För 15-16 år sedan skrevs det en hel del om det katastrofala faktumet att Sverige som nation hade en utlandsskuld på ca 1 200 miljarder. I riksdagen målade vissa politiker upp rena skräckscenariot om vad som skulle hända tack vare den skulden.

Det fick inte mycket fel, skulden resulterade i massarbetslöshet som vi ännu inte hämtat oss från och som det kommer ta ytterligare mycket lång tid att förbättra.

Om det var mer eller mindre katastrof att Sverige hade en

statsskuld på över 1000 miljarder, hur ska det då inte vara när dagens hushåll har skulder på sammanlagt 2 500 miljarder varav bara för att bo 1 600 miljarder. Hur kunde det gå så fel?

Jo, propagandan om hur mycket lyckligare man blir av att köpa den bostad man redan bor i lyckades. Man fick folk, att under bankernas applåder, ta lån de egentligen inte behövde. Man ska heller inte glömma att de som köpte sina bostäder där de bodde i praktiken redan ägde dem. Om än inte personligt.

Det måste sägas vara rätt skickligt att kunna få samma människor att betala en vara två gånger och sedan få dem att tro de gjort en bra affär. Sånt måste beundras! Frågan är om Lenin hade mycket fel när han påstod att kapitalisterna kommer att sälja det rep de kommer att hängas i?

Vad händer när folks bostadslån stiger med flera tusen i månaden när räntorna stiger, vilket alla är överens om att de kommer att göra på litet sikt. Då gäller det att ha fått skattesänkningar som räcker till de höjda ränteinbetalningarna för att ha en bostad.

Bostadslösa får väl gå med i Opus Dei!

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, DN, 1, 2, SvD, 1, 2, 3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

7 Svar på “Vinst eller förlust?”
 1. Kerstin skriver:

  Vet inte om jag tolkar moderaternas tal om att skattesänkningar för pensionärer m.fl. som att man lovar detta. Mig förefaller det snarare handla om en (falsk) viljeyttring, för det hörs ett antal brasklappar från dem samtidigt som viljeyttringarna uttalas, ”vi vet ju inte riktigt hur ekonomin kommer att se ut framöver”. Sedan säger de visserligen att det ”ser ljust ut” just nu, men de vet förbannat väl att det gör det inte alls – såvida de inte är dummare än tåget förstås. Jag tror de är smarta jag och att de vet precis vad de gör :-(.
  De lovar valfläsk – förutsatt att grisen råkar springa förbi och att den råkar dö av ett stenskott från bilen.

 2. Knickedick skriver:

  Får jag testa?

  Funkar detta tro?
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/opinions/anntelnaes/

  Eller detta:
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/opinions/tomtoles/

  Med underliggande andra ”cartoons”.

  Helt suveräna tycker jag,för det mesta.

 3. Visionären skriver:

  Så här skriver FK ordagrant i den statistik som du och SR refererar till: ”Denna första utbetalning av aktivitetsstöd är ofta preliminär, främst på grund av att de underlag som krävs (bland annat från a-kassan) för att fastställa den slutliga ersättningen för den enskilde individen inte är klara. Då görs en utbetalning på så kallad lägsta nivå, 223 kronor per dag. När alla handlingar finns i ärendet fastställs den slutliga ersättningen och tilläggsutbetalning görs. Därför går det idag inte att dra slutsatser kring ersättningsnivåernas ökning eller minskning, utan uppgifterna avser endast vad som har betalats ut i januari.”

  Men att detta skulle komma fram i vänstermedia är naturligtvis för mycket begärt. Vänstermedia är tydligen köpta av sossarna numera för att föra ut sossepropaganda nu när det är valår. Fler såna här skitartiklar är uppenbarligen att vänta.

  Att vänstermedia agerar sosse-lakejer och skriver lögnaktig sossepropaganda är illa nog. Men att du såsom rikskändis inte drar dig för att utnyttja denna propaganda och inte kontrollerar fakta innan du uttalar dig och försöker dra politiska växlar av uppenbart lögnaktiga uppgifter är ännu värre. Det är helt enkelt inte värdigt och gynnar sannerligen inte de sjuka.

  V

 4. Lasse skriver:

  Visionären:

  Då stämmer alltså uppgifterna, de har fått mindre pengar att leva för.

  För övrigt tror jag din slutsats om rikskändis är överdriven.

 5. Visionären skriver:

  Du är väl läskunnig: ”Därför går det idag inte att dra slutsatser kring ersättningsnivåernas ökning eller minskning, utan uppgifterna avser endast vad som har betalats ut i januari.”

  V

 6. Knickedick skriver:

  Visionären har tydligen inte läst GöteborgsPosten som sedan några månader bombar på allt vad det går med halvsanningar om läget. Jag vet inte om dom är FP eller Moderatlakejer men iaf Allianslakejer.
  Lömska artiklar som får stå oemotsagda pgav en tidningsdrakes (i praktiska termer) monopol.

  http://www.gp.se/ för den intresserade

 7. Lasse skriver:

  Visionären:

  De har fått mindre pengar nu. Lär dig läsa!

 8.  
Lämna ett svar

Please copy the string BUTnzD to the field below: