Här var´e vinst varje gång.

Det där med arbetslinje har sina sidor. Dels påstås det att arbete är nödvändigt för att förtjäna pengar, dels att arbete är bra för Sverige. Men är det sant?

Vi läser att sju tidigare generaldirektörer dräller omkring i regeringskansliet utan att göra ett hantag annat än att bära upp sin lön. Vilket uppenbarligen kan vara nog så arbetsamt med tanke på att de måste bära upp mellan 123 000 och 65 400 kronor i månaden.

Det måste vara ett jobb som heter duga att förklara det för sina arbetande vänner och bekanta. Går det överhuvudtaget?

Nåja, när regeringen byter ut tidigare generaldirektörer till sådana som är pålitliga ja-sägare till regeringens misslyckanden så är nog inget pris för högt. Kosta vad det kosta vill. Det är nu ändå bara de som jobbar som får betala.

Som lök på laxen får vi oss också ett söndagsord på vägen av en verkligen storhet, nämligen en välkänd ekonomijournalist, nämligen Annika Creutzer som klart och tydligt upplyser oss om hur vi ska göra för att få pension den dagen det är dags att göra som generaldirektörerna i regeringskansliet, nämligen att sluta jobba.

Det pågår ju spekulation med folkets pensionspengar. Det brukar i allmänhet gå bra när det går bra för ekonomin.

Det burkar vara litet sämre när det går dåligt, så det gäller det att inte upplysa pensionsspararna om det i onödan.

Ett garanterat dåligt sätt är att lägga undan pengar till pensionen i madrassen. Sägs det. Men är det säkert?

Vinst varje gång brukar det vara i tivolistånd. Men i pensionslotteriet är det bara några som kan vara säkra på vinst varje gång, nämligen de som förvaltar våra pensionspengar.

Pensionsförvaltare och generaldirektörer är de enda som är garanterade vinst varje gång. Vi andra har riskerar att dra nitlotten. För det finns alltid några sådana också.

Får man tro ekonomijournalisten Annika Creutzer är det dock väldigt enkelt att bli en vinnare. Det ”gäller bara att välja rätt bolag”. Ja, ni läste rätt! Så enkelt är det faktiskt enligt ekonomijournalisten. Mysteriet som återstår att lösa är varför inte alla ”bara” väljer rätt?

Har du valt rätt?

./.

DN, 1, 2, 3, 4, AB, 1, 2, 3, SvD, 1, Exp, SVT, GP, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Svar på “Vinst varje gång”
 1. Kent Karlsson skriver:

  Krävs tydligen inte så höga meriter för att bli ekonomijournalist!

 2. Inga-Lill skriver:

  Det är inte bara dessa generaldirektörer och regeringsledamöter som skor sig på oss skattebetalare, det är avgående politiker på både kommunal och landstingsnivå. Även de som självmant slutar, har rätt att uppbära lön tills de får pension, utan den minsta motprestation, de behöver inte ens anmäla sig till AF. Så arbetslinjen gäller bara oss vanliga människor som inte kan få vår lön till pensionen när företag slår igen eller helt enkelt flyttar tillverkning utomlands. Jag blir så f-b, varför ska vi övriga blir övervakade av stämpelpoliserna från AF, men dessa herrar/kvinnor kan driva företag men ändå uppbära lön från kommun, landsting och stat. Företagen får då väldigt hög vinst då de inte tar ut lön från dessa, fast det gör inget för vinsten räknas inte som lön utan de kan fortsätta att hämta ut den höga lönen. Vi är inte lika i det här landet, det kan man enkelt konstatera, varför ska inte dessa avdankade tjänstemän/kvinnor kunna söka jobb som vilken annan människa som helst. Nej, tvi attan för politiker, för det spelar ingen roll vad man röstar på det är samma skrot när de väl kommer till makten.

 3. Lasse skriver:

  Kent:

  Behövs det några alls?

 4. Lasse skriver:

  Inga-Lill:

  ”det spelar ingen roll vad man röstar på det är samma skrot när de väl kommer till makten.”

  Visst är det för djävligt. Skandal att vissa kan sko sig medan andra ex v tvingas jobba även när de är sjuka. Men du har fel att det inte har någon betydelse vad man röstar på. Det är nämligen skillnad på kreti och pleti.
  Att få folket att tro att det inte inte spelar någon roll vad man röstar på är borgarnas våta dröm.
  Det gäller att inte bli nyttig idiot.

 5. Jinge skriver:

  Jämrans vilken muntergök du fångat på bild… :-) Är hon möjligen centerpartist?

 6.  
Lämna ett svar

Please copy the string C4F6Qr to the field below: