Vill alla ha välfärd? Ja, det kan tyckas så, men faktum är ju att ungefär hälften av befolkningen vill hellre ha sänkta skatter än allmän välfärd.

Nu skrivs det i pressen om pensionärer som flyttat till Thailand för att leva ett lätt och behagligt liv efter arbetslivet i Sverige. Det är knappast något att säga om, det är nog väl värda.

Problemet är att med stigande ålder så kommer också krämporna, och då behövs det en sjukförsäkring och eftersom Thailand inte är med i EU så gäller inte den svenska sjukförsäkringen där. En svensk som bosätter sig i Thailand behöver alltså en privat, dyr, sjukförsäkring för att vara garanterad sjukvård i sitt nya hemland.

Många svenska pensionärer i Thailand struntar i att teckna en sjukförsäkring vilket visat sig innebära att de bara kan få akut hjälp vid sjukdom, vilket också innebär att de sätter sig i skuld till Thailändska staten.

Det är ju rätt vanligt att svenskar som av skatteskäl bosätter sig utomlands för att kunna få lägre skatt på ålderns höst ändå kommer hem för att få del av den välfärd som de svenskar som solidariskt betalat sin skatt ändå uppehållit.

Ett övertydligt exempel är vår kände svenska möbelförsäljare som också råkar vara en av världens rikaste personer. Han bosatte sig i lågskattelandet Schweiz för att kunna undvika att betala skatt i Sverige. Men det blev precis som vanligt.

På ålderns höst vill även stenrika möbelförsäljare ha del av den svenska välfärden och därför tillbringar han nu sin ålders höst hemma i Småland.


Även skattesmitare, utlandssvenskara och
miljardärer vill ha del av den svenska
skattebetalade välfärden på äldre dar,
som bra äldreboenden som här.

Att han åker snålskjuts på de som stannat kvar i landet, jobbat och betalat skatt solidariskt tänker han nog inte på.

Konstigt nog verkar det som alla, från miljardärer till fattiglappar på något sätt alltid vill ha välfärd. Skillnaden mellan dem är viljan att vara villig att solidariskt medverka till den.

./.

Ett svar på “Vissa vill åka snålskjuts”
  1. Martin skriver:

    Du vet när man står vid kassorna vid McDonalds, tillsammans har vi bildat en kö till de två kassorna och det fungerar bra och effektivt, ingen behöver bli irriterad på den som tar lite längre tid på sig att beställa, för vi har en jämt flytande kö där vi delar på väntetiden. Men så kommer det ett praktarsel som tror att han är ett geni och alla andra är idioter och skapar en andra kö till kassorna, det är en Moderat.

    Det är vad högern tror marknaden är, de tror att om man skapar fler köer så blir det magiskt mycket fler som steker hamburgare. Marknaden vill inte ha mer vård, det är en kostnad, marknaden producerar inte mer vårdkapacitet utifall det skulle behövas. Vad högern gör är att dela på den gemensamma kön, att försöka hitta sätt att komma före alla andra och blåsa dem.

    Det enda som stoppar sånt beteende i kön på McDonalds och i samhället i stort, det är en stridbar vänster som tar kräken i kragen och ryter åt dem att gå och ställa sig sist i kön. För de är inte så tuffa, fåraktigt om än ilsket muttrande så ordnar de in sig i ledet och ordningen är återställd, så på McDonalds, så ock i samhället.

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string bzRNRj to the field below: